streep rood
Bij de koperlessen leer je een koperen blaasinstrument bespelen en maak je kennis met de technieken die daarvoor nodig zijn. Deze instrumenten variëren van klein (cornet) naar groot (bas). Begin je net met spelen dan zal er in samenspraak met de docent vaak een klein instrument gekozen worden.

De lessen zijn opgedeeld in niveaus (A t/m D). Deze niveaus komen overeen met de bijbehorende examens die je eventueel kan afleggen als je wilt. Daarnaast is er ook nog een keuze in groepslessen en individuele lessen. Dit hangt er af van het niveau. Bij lagere niveaus kan je je vaak optrekken aan de andere leerlingen. Wat de beste keuze hiervoor is kan de docent het beste adviseren.

Daarnaast wordt je muzikale gehoor ontwikkeld, leer je uit het hoofd spelen, improviseren en van blad lezen. Een ander onderdeel is theoretische vorming. Hiervoor is een aparte cursus beschikbaar.

Het doel van dit alles is natuurlijk, dat je uitgroeit tot zelfstandig muzikant, die uiteenlopende muzikale stijlen kan spelen.

Mocht je nog geen instrument tot je beschikking hebben dan kan je de op voorraad zijnde instrumenten huren voor  € 10 per maand.

Cursus gegevens:

Aantal Lessen: 35 (bij start in september)
Start: September - Juni
Soort les: Groepsles (30 min), Individueel (15, 20 of 30 min)